Om oss

Framework Dancing Art är ett kompani som vill ha ett nära möte med publiken, ge dem en tankeställare i vardagen och skapa danskonst som berör.


Med humor och allvar tar vi oss an vardagliga ämnen och låter olika uttryck som dans, teater och musik samverka. Vi skapar turnerande, inkluderande scenkonst där vi lyssnar in dig som bokare för att utforma en upplevelse som passar din målgrupp. 


Framework drivs av Veronica Hammarlund och Catrin Jonasson.

Veronica Hammarlund


Jag har alltid haft en stark drivkraft av att vilja förändra och utmana människors sätt att tänka. Dansen blev mitt sätt att uttrycka mig på, mitt sätt att ta plats.

 

Jag har min dansbakgrund från dansarutbildningen på Balettakademien i Stockholm. Sedan min examen 2012 har jag frilansat som dansare och koreograf, både med egna produktioner men också i samverkan med andra scenkonstnärer.


Jag har bland annat arbetat som dansare för Lotta Gahrton i flera av hennes föreställningar för barn och unga runtom i Sverige. 


Tillsammans med Catrin har jag koreograferat flera verk för unga dansare genom feriepraktik i Gävleborg, Värnamo och Sörmland. 

Tillsammans har vi också skapat föreställningen "Känslolabyrinten"

 med skådespelaren Daniel Epstein och massor av barn på lågstadiet i Stockholm, Botkyrka och Värnamo.


2022 blir ett år då vi fortsätter prova nya digitala grepp, möter unga dansare i danssommarjobb och låter vår nya föreställningsidé Kodspråket få liv!


Catrin Jonasson

 

Dans - att få beröra, uttrycka sig och förmedla ett budskap eller en känsla med kroppen.

Jag har sedan min examen från Balettakademien 2011 arbetat som dansare, sångerska och koreograf både inom show och modernt. Några koreografer jag varit anlitad av är Mathias Carlsson, Christina Tingskog och Elina Elestrand; som driver aliEn dance company.


Jag har haft förmånen att vara koreograf och koreografassistent för "Feriepraktik för unga dansare" i Örebro under somrarna

2014-2016.


Tillsammans med Veronica har jag koreograferat för flera danssommarjobb på olika platser i Sverige, tillsammans har vi också skapat dansteatern "Känslolabyrinten" i samarbete med skådespelaren Daniel Epstein. En föreställning som har fått turnera, växa och förändras med olika förutsättningar som vi mött längs vägen.


Under 2022 turnerar vi med Känslolabyrinten och Cataracta och påbörjar nästa projekt om kommunikation.